Ledvinový kámen během těhotenství

Nádor

Dívky, ahoj všichni)

Věk gestace je 27 týdnů.) Po vyšetření moči, kde se objevilo mnoho červených krvinek, byly odeslány do ultrazvuku ledvin. A tam našli kámen o velikosti 52 mm (((Vzhledem k těhotenství, ledviny padly téměř 6 cm, a proto byl vytvořen kámen, takový plaz.
uzist řekl, že kámen je na vrcholu a půjde ven, urolog říká, že s největší pravděpodobností nebude jít ven. předepsaný Aflazin, aby již nerostl.
Obávám se, že kámen vyjde. Kdo tomu čelil během těhotenství? Kdo má ten kámen vyjít, kdo ne? Jaké to bylo s tebou? Řekni to.

Přeji vám všechno nejlepší)))

Vytvořte účet nebo se přihlaste, abyste mohli komentovat

Musíte být členem, abyste mohli zanechat komentář.

Vytvořit účet

Zaregistrujte se k účtu. To je snadné!

Bazální teplota od A do Z

* Vážení přátelé! Ano, tohle je reklama, která se točí!

Ledvinové kameny. Těhotné kameny.

Všechno se chystalo popsat tento problém, ale moje ruce se nedostaly. Řeknu hned, že před těhotenstvím jsem neměl žádné problémy s ledvinami, je zde dokonce i ultrazvuk těchto orgánů a setkal jsem se s ním během těhotenství. Uzi mě dělala často, hlavně na začátku a nevšimla si žádných změn, bylo to naposledy ve 13 týdnech a všechno bylo taky v pořádku, teď je čas na 2 projekce ve 21 týdnech, šel jsem s dítětem v pořádku, a pak se doktor začal dívat na ledviny, Vypadá 10 minut, chápu, že něco není v pořádku, pak se omluvil a utekl, přišel s jiným, podívali se spolu a říkají, že v mé pravé ledvině jsou dva oblázky 2 cm. že s nimi nebudu chodit, a tak dále. P. Doma jsem se procházel celým internetem a nebylo moc dobré a šel jsem k urologovi. Podíval se, četl, udělal ultrazvuk a klidně mi řekl, že se nemusím bát, stačí se postarat o oblázky, aby nedošlo k rozrušení, máte těhotné kameny, nikdo je nikdy nezkoumal, protože to není možné dělat během těhotenství a pak se rozpouští. Mimochodem, teď žiji podle jeho doporučení, moje testy jsou vždy dobré. 1-vyloučit vše, co je kořeněná, slaná, mastná (okurka nemohla odolat a jedla, výsledkem bylo, že manžel létal do lékárny v noci, protože ledvinová kolika je silná, už si nedám dopřát), maso, ryby a houby. Tak se bavte. 2-bohatý nápoj až 2 litry, zlomek 100–200 g (můj lékař zakázal strach z edému, ale já, jak řekl, jen aby lépe fungovaly ledviny.) 3-ledvinový čaj ráno a večer ortosyfonu (je příjemné pít, pomáhá dobře, pauza v týdnu, uvědomil jsem si, že to bez ní bylo špatné, ale přestávka je povinná) a pak doporučení pro přípravky na rozpouštění kamenů. Dvakrát ročně, jeden po druhém, jeden po druhém, který vezme: - fytolyzin (1 h. L * 3 p. Na den vám řeknu, že lék není příliš chutný, ale chytře odstraňuje otoky a odstraňuje toxiny) - kanefron (2 uzávěry) * 3 krát denně) -ciston (2tab. * 3p za den) -pill (2 karty * 3 krát denně) by měl jít dále trávy, ale nemohou být těhotné. Bolest může být odstraněna pouze 1 tab-no, ne více než 2x denně, ale obecně těhotné ženy by měly okamžitě zavolat sanitku, protože pokud kameny jdou, začne práce a nikdo ji nezastaví, protože existuje riziko pro matku. Byl jsem úplně zakázán, chodil jsem méně a nemůžu chodit daleko, je to velmi těžké. Tak jdi a spíš. Doufám, že to bude užitečné.

Ledvinový kámen během těhotenství

Dívky, ahoj všichni)

Věk gestace je 27 týdnů.) Po vyšetření moči, kde se objevilo mnoho červených krvinek, byly odeslány do ultrazvuku ledvin. A tam našli kámen o velikosti 52 mm (((Vzhledem k těhotenství, ledviny padly téměř 6 cm, a proto byl vytvořen kámen, takový plaz.
uzist řekl, že kámen je na vrcholu a půjde ven, urolog říká, že s největší pravděpodobností nebude jít ven. předepsaný Aflazin, aby již nerostl.
Obávám se, že kámen vyjde. Kdo tomu čelil během těhotenství? Kdo má ten kámen vyjít, kdo ne? Jaké to bylo s tebou? Řekni to.

Přeji vám všechno nejlepší)))

Vytvořte účet nebo se přihlaste, abyste mohli komentovat

Musíte být členem, abyste mohli zanechat komentář.

Vytvořit účet

Zaregistrujte se k účtu. To je snadné!

někdo našel ledvinové kameny během těhotenství, že léky proti bolesti.

Ahoj všichni))) někdo našel ledvinové kameny během těhotenství? ((Co dělali? Jaký druh léků proti bolesti? Předepsaný noshpu ale nepomáhá ((v noci byl útok silný, vyzval k ambulanci, odnesen, vyrobený ultrazvukem, nalezený 5 mm kámen) téměř 36 týdnů.

Potřebujete kompetentního urologa. 5 mm je hodně.

Shoshone9866, v pondělí půjdu jen teď, teď mají předepsané noshpu, kanefron a amoxiclav antibiotika. Chtěli dát urologii, ale jen na chodbě. Odmítl jsem, hlavně o víkendu. Ano, a bylo by s nimi zacházeno stejně. Řekli, že hlavní věc, kterou teď nezačal. trochu před narozením vlevo)))

Olga, dobře, říkali, že tato velikost ještě může jít ven)) ale je žádoucí, aby po narození)

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 18:19

Shoshone9866, díky)) Opravdu doufám))

  • kanibal1708
  • 06.02.2016
  • 18:59

Vpravo mám 5 kamenů a 3 vlevo a vše se objevilo během těhotenství, řekli po narození, že se uzdraví, ale teď je to nemožné.

  • kanibal1708
  • 06.02.2016
  • 19:01

A 5 mm není moc, 2 cm je již dofiga

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:01

cannibal1708, nebo co pro sebe, kolik ((no, já byl předepsán lék tak, aby bolest prošla ((jinak nejsou vůbec tolerovatelní) ((obtěžují vás, jak jsou? Tisk, řekli po narození).

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:02

Cannibal1708, dobře, bylo mi řečeno, že trochu), takže hlavní věc, kterou všechny testy těhotenství moči bylo dobré. Včera byl u doktora, všechno je taky v pořádku.

  • kanibal1708
  • 06.02.2016
  • 19:03

sawbelly199105, zatímco není narušen pití noshpu a kanifron.raz 10 dnů monural antibiotic.nu řekl po porodu je nutné položit nebo rozdrtit, nebo dokonce jako vlákno vytáhnout je ven.Všeobecně je důležité, aby nemusíte jít teď a pak budu umírat na bolest.

  • kanibal1708
  • 06.02.2016
  • 19:03

Sawbelly199105, dobře, před 19 týdny jsem měl dobrou analýzu a pak děloha upnula ledvinu a to je vše. infekce šla a kameny pro ni

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:04

1708, hle, moje matka mi řekla, že takové bolesti jsou horší než porod. Jsou velmi velké?

  • kanibal1708
  • 06.02.2016
  • 19:06

Sawbelly199105, ultrazvuk byl v prosinci, poslední byl od 4 mm do 5 mm, nyní nevím, vyrostli přesně na 1 cm. Obecně se objevily v mých 12 dnech a vyrostly již o 5 mm, často jsem dělal ledviny z tudo a vím, že rostou za 12 dní a bojím se představit si, co před porodem porostou.

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:09

cannibal1708 jak rychle rostou. hrůza ale ani nevím, jak dlouho se objevili, půjdu rovnou na ultrazvuk a pak jej vydám)) Zdá se, že to závisí na tom, od čeho pocházejí. Nic, nic i vy, trochu více chůze))) tolerovat)))

  • kanibal1708
  • 06.02.2016
  • 19:11

Sawbelly199105, ano, poučte se od lékaře, jaké kameny máte.. Pro každou jinou dietu, aby nedošlo k dalšímu růstu, a jsou odvozeny různými způsoby, některé z trávy, kterou pijete, vyjdou s pískem a některé rozdrcení nebo dokonce jen fungují.

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:16

cannibal1708, a to je určeno analýzou moči z toho, co jsou?

  • kanibal1708
  • 06.02.2016
  • 19:17

sawbelly199105, dobře, u těhotných žen, ano. X-ray ani Che nemůže být provedeno, a jiné metody ověření nelze udělat.Pokud jste dostali trochu písku v moči, můžete ji vypočítat analýzou. Mám stejné 2 krát stejně.

  • paprika
  • 06.02.2016
  • 19:24

Dvakrát jsem byl v nemocnici s kameny.

Od 16 do 20 týdnů.

Zastavené útoky s papaverinem, nospou a baralginem.

Piju všechny těhotenství kanefron přerušovaně.

To je jen na poslední přestávce po dobu 36 týdnů, ledviny a dolní části zad se znovu zranily, prošla zkouškami, v moči bylo hodně červených krvinek, daly je do nemocnice a rozhodly se s nimi zacházet s antibiotiky.

5 dní injekce a tablety nitroxolinu.

A svíčky pro rehabilitaci pochvy vloženy.

Přestal analyzovat, všechno je teď normální

Nitroxolin a nápoj.

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:33

peppergrass, ale teď není žádná bolest?) a velké kameny?

  • paprika
  • 06.02.2016
  • 19:34

sawbelly199105, teď není žádná bolest) všechno je v pořádku.

Obecně byly od 3x do 5 mm.

Nakonec ultrazvuk ledvin našel v jednom kameni jen kameny.

Možná z druhé, kam jsem se přesunul, takže zánět a bolest šly.

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:37

peppergrass, tady jsem se také začal pohybovat, moč s krví a dnes večer začala velmi silná bolest. Řekl jsem lékaři gynekologa, že jsem šel na záchod s načervenalým nádechem. řekla, že dobré testy znamenají, že je všechno dobré. ale dnes útok začal ((((

  • senegal1490
  • 06.02.2016
  • 19:38

Mám ledvinové kameny od 18 let. Když je útok kolyat výstřely, pilulky a nepomůže.

  • sawbelly199105
  • 06.02.2016
  • 19:39

senegal1490, a nezobrazují se?

  • paprika
  • 06.02.2016
  • 19:41

Senegal1490, souhlasím, tablety jsou obecně nepotřebné k pití (

  • paprika
  • 06.02.2016
  • 19:44

Sawbelly199105, měl jsem kameny už před dvěma lety.

Měl jsem vášeň, která byla, krev z krve byla jako třešňová šťáva.

Bolest je taková, že už nevolnost.

Injekce zmírnily bolest.

Tady jsem pil pilulky, abych odstranil zánět a všechno.

  • senegal1490
  • 06.02.2016
  • 19:45

Sawbelly199105, takové kameny jako moje jsou odvozeny pouze operativními prostředky. Neruší mě a nedotýkám se jich. Někdy písek jde, pak piju cananephron a urolesan, rozšiřuje kanály a je to jednodušší pro celou věc projít, neřízne a nepoškodí kanály. A kameny pro všechny tyto časy od 18 let byly narušeny pouze třikrát, během koliky (pohyb kamene) píchaly Spazmalgon, No-Shpu, Baralgin a pak si oblázkové kameny našly nové místo pro sebe a sedly si pro sebe.

  • senegal1490
  • 06.02.2016
  • 19:47

Sawbelly199105, jsem provedl své první dítě a porodila se s kameny v ledvinách a teď nosím své druhé dítě, již před 35 týdny. A pokud máte operaci na ledvinách, pak 100% už není dovoleno porodit, a já cesarean vítám.

  • amygdaloid08
  • 06.02.2016
  • 20:24

senegal1490, ale neříkej mi, jakou bolest při opuštění písku? Je to jen to, že dnes jsem začal trpět bolestmi, bolí mi levá strana a chodím na toaletu, když jdu zranit, ale tohle není cystitida, znám ji. A nikdo se nesmí zeptat. Na recepci včera bylo, ale včera bylo vše v pořádku.

  • dispel197808
  • 06.02.2016
  • 20:52

Mám teď kámen v jedné ledvině, jeho velikost je 12 cm, musím ho rozdrtit, půjdu za dva týdny a teď budu mít léky proti bolesti, když budu trpět bolestí, vezmu si prášky, jestli mám záchvat, pak injekci, ale nejsem těhotná, ale vím, jak to je. také během těhotenství, něco je v nepořádku s ledvinami

mama.tomsk.ru

Místo pro maminky, tatínky a děti!

Urolitiáza + těhotenství

Re: Urolitiáza + těhotenství

Zpráva od Julie »20. února 2010, 10:54

Re: Urolitiáza + těhotenství

Poselství Elyy Fioletové "20.2.2010, 10:56

Re: Urolitiáza + těhotenství

Příspěvek Devyshka »20. února 2010, 12:31

Re: Urolitiáza + těhotenství

Zpráva Pyrochka »20. února 2010, 12:32

Devyshka
Vy ji nevystrašíte.

A já trochu děsím - Sympatie - pokud jste dojemný - nečtete.

Re: Urolitiáza + těhotenství

Příspěvek od Devyshka »20 Února 2010, 12:38

Re: Urolitiáza + těhotenství

Zpráva štěňata »20. února 2010, 13:17

Re: Urolitiáza + těhotenství

Zpráva od Julia »20. února 2010, 14:04

Re: Urolitiáza + těhotenství

Poselství Elyy Fioletové "20.2.2010, 16:46

Re: Urolitiáza + těhotenství

Poselství Julie »26. února 2010, 13:22

Re: Urolitiáza + těhotenství

Příspěvek od Devyshka »26 února 2010, 15:01

Re: Urolitiáza + těhotenství

Zpráva od Julia »26 února 2010, 03:46

Re: Urolitiáza + těhotenství

Zpráva Pyrochka »26. února 2010, 16:04

Sympatie
Porod - prostě jdi kamínky. Je možné se dohodnout v Design Bureau a ani opustit noc (to je mezi námi) - obvykle tam musíte ležet alespoň jeden den. Ale říkáte to na GW. Můžete i když je čas - jít na konzultaci o tom, kolik peněz potřebujete pro to. Nebudu s jistotou říkat, ale raději budou vyloženy jen tisíce v deseti.
Je to velmi bolestivé. Velmi, a katétr v útoku je velmi bolestivé dát. Je jednodušší porodit Tak teď se nemůžete bát porodit)))

Teď opravdu nic neuděláš. Můžete být poučeni, abyste s těmito kameny zacházeli po kamenech - ale já jako zkušený odborník na kameny vám nedoporučuji - samozřejmě nevím, co ostatní řeknou. Protože vaše kameny (jak jsem již napsal) mají hloupou velikost, samy o sobě nevyjde, ale blokují ledviny takhle a budou později. Jakmile se to již stalo, pak jsou v dolní části ledvin. Všechny tyto léky jsou dobré - zatímco kameny jsou malé nebo písek.

Ledvinové kameny a recenze těhotenství

Děkuji za vaši odpověď a podporu !: Květ:

Moje ledviny mě nevadí, testy jsou dobré. Pravděpodobně to budu riskovat, ale i pomyšlení na to, že se další srdce Malého zastaví. láska:
Doufám, že mám štěstí a všechno bude v pořádku!

Také jdu s 5 mm (vlevo od drcení), plus nefroptosis - pokud to nezpůsobí žádné zvláštní problémy, všechny testy ledvin jsou normální

VUT: dogrose a citron urologové zakazují! protože obsahují velké množství vitamínu C, což zvyšuje krystalizaci solí (alespoň s ohledem na oxaláty)
vitamín C není také systematicky povolen

Obecně, IMHO, urologové v takových záležitostech jsou docela úzkostliví, takže jakmile vám dovolí otěhotnět, pak pokračujte s písní))
Zejména pokud existuje závěr několika lékařů! IMHO - nebuďte znepokojeni a neztrácejte nervy, budou pro vás stále užitečné))))

Ledvinové kameny a recenze těhotenství


Skupina: Pokročilý uživatel
Příspěvky: 2,856
Registrace: 8.7.2005
Od: Moskva
ID uživatele: 3,585

Napsal / a jsem recenzi o 20 ke (můžete si přečíst více). Roddom, samozřejmě, musí být opraven. Viděl jsem jen patologii. Podmínky jsou kruté, ale někdo říká, že to není v resortu a můžete porodit. Podle mého názoru je tam všechno velmi zanedbané. Zpětná vazba o doktorovi jen o jednom slyšela, což jsem sledovala - to vše potvrzuje, že doktor je od Boha! Kromě podmínek jsem tam nechtěl porodit, protože s dítětem není žádné společné umístění. Narodila se v 5. nemocnici. Podmínky jsou mnohem lepší v potravinách, na odděleních. A rodblock je samostatný, a je vhodné, abyste lhal s kontrakcemi a ve stejné místnosti je patrimoniální židle. Poporodní jsem neměl rád, ale to je další příběh. (IMG: style_emoticons / default / smile.gif)


Skupina: Uživatel
Zprávy: 70
Registrace: 3.8.2005
Od: Moskva, Otradnoe-Babushkinskaya
ID uživatele: 3 806

Nejšťastnější manželka a matka)))


Skupina: Moderátoři
Příspěvky: 3 858
Registrace: 11.5.2005
Od: Moskva, Kuntsevo
ID uživatele: 3 037


Skupina: Pokročilý uživatel
Příspěvky: 2,856
Registrace: 8.7.2005
Od: Moskva
ID uživatele: 3,585

Před mým narozením jsem měl údajně špatné testy moči. Proto byla vyhlídka být v 20-ke. Abych se tam vyhnul, zeptal jsem se lékařů na LCD. Nazývali diagnózu priority předčasného stárnutí placenty, takže porodnice mohla dát a dát - 5. Překvapivě, výsledky v 5. nemocnici byly perfektní, tj. pyelonefritida nebyla opakována. Nevím, jestli je LCD laboratoř, nebo jestli chtěli, abych šel do nemocnice dříve (můj doktor opustil LCD displej na dovolené, ale já jsem se před spaním nedohodl), možná něco jiného, ​​to zůstane tajemstvím ale já jsem byl pečený a jak šťastný jsem byl, že to nebylo v 20-ku, takže jsem se nevyzkoušel, ale čekal na narození v pátém. Tam je na místě a moje hodnocení porodu, můžete také přečíst více.

Také jsem slyšela, že pokud se ocitnete v nemocnici, která se specializuje na vaši nemoc, mohou ji přijmout, ale musíte podepsat dokument, který vám zřejmě nebude stěžovat. V páté, maminka ležela s problémy se srdcem a nechtěl ji vzít, ale ona podepsala papír, že by neměla žádné stížnosti na porodnici, a ona ví o možných obtíží při pomoci jí se svým zdravím.

Příspěvek byl upravenNevestaM - 2.2.2008, 1:10

Ledvinové kameny a recenze těhotenství

Skupina: Uživatelé
Zprávy: 335
Registrace: 1. listopadu 2009
ID uživatele: 73 043

Na začátku těhotenství jsem byla vyděšená uzidlem na LCD, našla cyst pravé ledviny. Spěchal jsem do nemocnice ke svému příteli Uzistovi a kromě rozšířené pánve jsem tam nic nenašel a vysvětlil, že u těhotných žen je často doporučováno dát kontrolní ultrazvuk po porodu, všechno by se mělo vrátit do normálu. Panva je stále zvětšená, uzistka na LCD stále děsí, že to může být velký problém. Ale já se moc neobtěžuju, jen to hodně děsí (a mám cysty a fetální hypoxii, protože dítě má škytavku a spoustu věcí, které jiní uzisté nemohou najít)

utrenaja, a pro lepší funkci ledvin, můžete pít Canephron, brusinkový list, nebo sbírku diuretických bylin, a jít do ledvin ultrazvuk jen v případě

Takže během těhotenství může být pánev rozšířena a to je norma. Dnes jsem našel něco takového, že už nastavili pyelonfritidu a předepsali léčbu této pravé ledviny, ale testy jsou dobré

bolest taky a dobré testy jsou pro mě záhadou!

Druhý den byla v urologii (s kamenem v levé ledvině), postup drcení laserem je jen kontraindikován, pět dní jsem byl propíchnut cefosinem, pak jsem byl propuštěn a lékař mi dal tato doporučení:
1. Láska u urologa.
2. Omezení fyzického stresu, hypotermie.
Pijte dostatek vody.
3. Poloha kolenního loktu 4p / d po dobu 15 minut (do konce těhotenství).

A mimochodem, pilulky neřekly pít, takže když příště budete nuceni do ženského poradenství, odmítnu.

Řekněte mi, prosím, ale tato známá poloha kolenního lokte, jak to chápu, je ukázána pro všechny onemocnění ledvin? A jak to udělat správně? Slyšel jsem, že je důležité, kde jsou ramena - nižší než kněží nebo vyšší.. nebo je opravdu nutné mít stejnou úroveň?

Příspěvek byl editovánSkripka - 25.1.2010, 15:53

Skupina: Uživatelé
Příspěvky: 193
Registrace: 13/13/2008
Od: Moskva, SAD
ID uživatele: 42 958

Mám také ledvinové kameny zděděné po mé matce od svých 16 let. Pokládejte 2krát v nemocnici. Pravidelně chodí ven, ne rozdrceni laserem. Maminka drtila, pak šli ven s pískem, ale zdá se, že tkáně jsou také rozbité, bolí a pak přichází s krví, nemyslím si, že by to mohlo být během těhotenství.
Během těhotenství jsem ležela v urologii kámen, byla odebrána přímo z LCD se silnou kolikou a ještě jednou jsem šla do práce bez bolesti.
Dostal jsem pyelonefritidu (zánět) kvůli těmto ledvinám v posledním měsíci těhotenství kvůli špatným močovým testům, i když předtím jsem nikdy neměl takovou diagnózu, urolog mě ujistil, že není nikdo bez druhého, byly tam také leukocyty, staly se velmi silně otok nohou a obličeje, běžel na záchod každých 15 minut, nic jiného se neobtěžovalo. Kanefron byl předepsán, jednorázové antibiotikum, manurální, byl pomáhán z edému, brusinka listová, medvěd byl také opilý. Kvůli špatným testům, všichni mě chtěli hospitalizovat, psal jsem výjimky, křičeli na mě, že jsem o dítěti nemyslel, obecně bych nikomu nechtěl takovou nervozitu přát, ale cítil jsem se dobře, necítil jsem bolest ani bolest, jen jsem byl nervózní. A řekli mi, že moje ledviny selhávají.
Díky Bohu, že všechno skončilo dobře.
Dodávky byly snadné bez komplikací, COP nebyly poskytnuty.

Urolitiáza během těhotenství

Zanechat komentář 6,397

Během těhotenství, ženské tělo systémy nesou obrovskou zátěž, která provokuje exacerbace chronických procesů. Ledvinové kameny během těhotenství - jeden z těchto projevů, který je vážnou hrozbou pro zdraví budoucí matky a dítěte. Aby se tomuto problému vyhnula, měla by žena před počatím pečlivě vyšetřit močový systém.

ICD je velkou hrozbou pro zdraví dítěte a matky.

Příčiny ledvinových kamenů během těhotenství

Obličkové kameny během těhotenství se ve většině případů objevují v důsledku několika faktorů. Příčiny vzniku zubního kamene během porodu jsou vnitřní a vnější, hlavním faktorem progresi urolitiázy je porucha metabolismu vody a soli. Důvody vzniku kamenů při čekání na miminko zahrnují:

  • genetická predispozice;
  • stravovací návyky (nadměrná konzumace masných výrobků může vyvolat ICD);
  • hormonální patologie;
  • zánětlivé léze;
  • asymptomatická bakteriurie;
  • nedostatek vitamínů;
  • poruchy gastrointestinálního traktu;
  • chronická onemocnění ledvinových orgánů;
  • dna;
  • abnormality v nervovém systému;
  • narušení močového systému;
  • nedodržování bilance pití;
  • dehydratace těla.

Také u žen v posledním stádiu těhotenství se sedavý způsob života a různé metabolické poruchy spojené s nestabilním hormonálním pozadím stávají provokativními faktory při tvorbě kamenů. Budoucí matky jsou v nebezpečí rychlých exacerbací patologie, neobjevující se chronická forma patologie neohrožuje zdraví matky a dítěte.

Příčiny exacerbace urolitiázy během těhotenství

Urolitiáza a těhotenství se často vyskytují paralelně. Mnoho případů exacerbace urolitiázy, které jsou doprovázeny ataky renální koliky, při čekání na dítě. To vše je způsobeno hormonálními změnami v ženském těle na pozadí toku zajímavé pozice ženy. Během tohoto období se hormony progesteron vyrábí ve velkém množství a je považováno za nezbytné pro nastávající matku. Vrstvy močového systému mají velký počet receptorů progesteronu. Pod vlivem hormonu se kanály močového systému stávají širšími a slabšími, což přispívá k pohybu kamenů. Zvýšená velikost dělohy také přispívá k narušení odtoku urické tekutiny v důsledku komprese uretrů.

Příznaky a rysy proudění

Prudká bolest paroxyzmální u žen s ICD v situaci se projevuje hlavně v období od 12. do 16. týdne nebo několik týdnů před porodem. To je způsobeno speciální prací renálních orgánů a skutečností, že močové cesty během těchto čekacích dob zažívají maximální zátěž. Také urolitiáza je detekována v důsledku exacerbace renálního zánětu (pyelonefritida). Příznaky ICD jsou rozsáhlé a projevují se:

Ženy pociťují akutní bolest během těhotenství ve 12–16 týdnech.

  • silná bolest v bederní oblasti;
  • zvýšená bolest při chůzi, změna držení těla a fyzická námaha;
  • zvýšená tělesná teplota;
  • třesoucí se pocit;
  • nevolnost a zvracení;
  • obtížnost močení (s velkými kameny);
  • bolest nepohodlí v tříslech, perineu a břiše;
  • hematurie (krvavé inkluze v moči).

Nástup renální koliky je hlavním symptomem ICD, doprovázený náhlou a velmi akutní bolestí. K tomu dochází během období pohybu kamenů v těle, kdy se překrývají s normálním průtokem moči. Je charakterizován krátkými obdobími úlevy a relapsy. Útok končí, když kámen opustí nebo když se změní jeho poloha v těle.

Jak nebezpečné a je možné porodit kameny?

Chronická asymptomatická forma urolitiázy nepředstavuje nebezpečí pro těhotnou ženu nebo budoucí dítě. Komplikace jako renální kolika nebo zánětlivé procesy však mohou způsobit potrat nebo generickou aktivitu. Během útoku se svalové buňky hladkého vzhledu močových cest začnou stahovat. V důsledku toho se hypertonus vyskytuje v děloze, začínají kontrakce, což může vést k placentárnímu narušení, porodu nebo potratu. Kameny v močovém měchýři během těhotenství mohou způsobit císařský řez v důsledku možného rušení s normálním porodem.

Přítomnost ledvinových kamenů je nebezpečná z důvodu provokujícího účinku zánětlivých procesů (pyelonefritida). Při infekci pyelonefritidou se může infekční proces rozšířit na plod. Léčba této komplikace by měla být prováděna striktně pod dohledem ošetřujícího lékaře, a proto by měl brát v úvahu všechny rysy těhotenství.

Léčba ICD, zatímco dítě čeká

Konzervativní terapie

Urolitiáza u těhotných žen může být léčena různými metodami v závislosti na závažnosti onemocnění. Primární terapie je zaměřena na zmírnění syndromů bolesti, rozpouštění a vylučování kamínků a zastavení zánětlivých procesů (pokud existují). K řešení těchto problémů lékař předepíše antispasmodické a protizánětlivé léky používané při čekání na dítě. Je třeba mít na paměti, že mnoho léků nelze použít během těhotenství, není nutné self-léčit, to může nejen zhoršit situaci, ale také získat nezvratné následky.

Spolu s léčbou, která usnadňuje celkový stav ženy, se přizpůsobuje pitnému režimu. Specialista vypočítá denní dávku pitné vody pro každého pacienta zvlášť. Toto je děláno produkovat více moči a měnit kyselinu k alkalické reakci. U těžké urolitiázy, kdy benigní léky nepomáhají zmírnit bolest, se uchylují k narkotickým analgetikům. Pokud se bolest nesníží, je předepsána blokáda z novocainu do vazů dělohy a paralelně s tím je moč odkloněn katétrem.

Homeopatická léčba

Homeopatické léky pro léčbu urolitiázy byly používány po dlouhou dobu, zejména jsou používány při čekání na dítě. Přirozené složení rostlin je účinné při léčbě metabolických poruch a nepoškozuje dítě. Také pro zvýšení účinku, odborníci předepsat bylinné. Existuje mnoho různých receptů na bylinné tinktury, během těhotenství stojí za to užívat takové tinktury velmi pečlivě vzhledem k tomu, že mnoho bylin je kontraindikováno během těhotenství.

Dietní jídlo

Velmi důležitým místem je dietní strava při léčbě akutních a chronických forem urolitiázy. Jídlo je vybráno v závislosti na složení vytvořených kamenů:

Ve stravě by měla být přítomna rostlinná strava.

  • u urátového kamene jsou preferovány rostlinné potraviny, maso a droby jsou omezené;
  • Ložiska vápenaté soli navrhují zahrnout masné výrobky, různé obiloviny a ovoce a omezení ovlivní vejce, mléčné výrobky, luštěniny a brambory;
  • pro kameny, které se skládají ze solí kyseliny šťavelové, by měly být vyloučeny mléčné výrobky, produkty z fazolí, rajčata a vejce.

Bez ohledu na složení kamenů je spotřeba pikantních, slaných a smažených potravin omezená. Doporučuje se zahrnout do stravy ryby a maso nízkotučné odrůdy vařené ve dvojitém kotli a zeleninové jídlo, a to:

  • vodní melouny, hrušky, melouny, angrešt (mají účinný diuretický účinek);
  • bílé zelí (stimuluje diurézu);
  • brusinkové ovocné nápoje (jsou diuretické a baktericidní).
Zpět na obsah

Operativní zásah

Chirurgický zákrok během těhotenství je indikován v případě, kdy konzervativní léčba nepřinesla výsledky a stav pacienta není lepší. To nepříznivě ovlivňuje průběh těhotenství a může způsobit potrat nebo předčasný nástup porodu. V takové situaci může být odhadovaná škoda z chirurgického zákroku mnohem nižší než riziko ztráty dítěte.

Během operace odstraňují kameny z pozice ženy, odborníci se uchylují k nejbezpečnějším metodám. Operace se provádí za použití anestezie. Během ní, kamenné útvary jsou odstraněny z ledvinových orgánů a močovodů, což dává ženě příležitost bezpečně porodit včas. Pokud se náhlé záchvaty ICD objevily po dobu delší než 36 týdnů, je pracovní aktivita uměle stimulována a poté jsou prováděny postupy, které eliminují vzniklé shody.

Prevence

V čekací době dítěte by měla být věnována zvláštní pozornost opatřením zabraňujícím útoku. Jedná se především o pacienty s častými projevy exacerbací urolitiázy a žen, které mají zhoršený metabolický proces nebo mají různé renální abnormality. Preventivní opatření zahrnují:

  • vyvážená výživa;
  • vyloučení kořeněných, smažených, slaných potravin;
  • dodržování pitného režimu (příjem čištěné pitné vody v množství 2 litry denně);
  • udržení zdravého životního stylu;
  • dobrý noční odpočinek, mírné pravidelné cvičení (dělat speciální cvičení pro ženy v pozici).

Při dodržení těchto doporučení může žena v pozici zabránit rozvoji urolitiázy, zatímco dítě čeká. Měly by to být zvláště kontrolované ledvinové kameny u těhotných žen a jejich změny. Samoléčba je plná negativních komplikací a velkých rizik pro nenarozené dítě, a proto se při vizuálních změnách stavu nebo bolesti okamžitě obraťte na odborníka na vyšetření.

Kdo nesl ledvinové kameny

Milé maminky! Zavolej! Kdo nosil ledvinové kameny? Pro koho byl plánovaný císařský řez a komu to nebylo a proč? Mám stupeň 2 hydronefrózy, 2,5 cm levý ledvinový kámen a 4 a 7 mm kameny pravé ledviny. Nakonec mi nabídli odstranit levou ledvinu a provést potrat v 35. týdnu! Jak být? Možná někdo? Cítím se skvěle, vedl jsem aktivní životní styl a za 32 týdnů pracuji jako tažný kůň.

Také se vám může líbit.

Žádám o radu: dítě ve věku 9 měsíců

administrátorem · Publikováno 16.7.2014

Odeslání do všech měst a regionů bez předplatného

správcem · Publikováno dne 23.5.2015

Mám dítě 4 a půl měsíce

od Adminrive · Publikováno 06/12/2014

36 komentářů

PŘERUŠENÍ JE TO PREMATURE BIRTH?

Co znamená potrat? Co zabít dítě.

Nesouhlasíte s přerušení. Císařský řez!

Rozumím vám z Togliatti. Podobná situace byla. Požádejte o pokyny Kalinin. Není dovoleno přerušit se bez konzultace s prenatálním centrem v takovém období, o to více. a tam budou učit lékaře Togliatti pracovat!

Mám kameny v obou ledvinách. Jediné, co mi bylo řečeno, bylo porodit v porodnici ve specializované nemocnici. První z nich jsem porodila v běžné nemocnici, druhá s 20 GKB v Moskvě. Podmínky jsou hrozné (po dlouhou dobu nedošlo k žádné opravě a dvě toalety pro všechno postnatální), ale lékaři se zlatýma rukama), zatímco všichni

Děvče, jsme tu samozřejmě dávat radu, ale každý případ je individuální.Nejděte na 1 lékaře, ale konzultujte 3. Jděte velmi vážně !! A já jen přeji, aby všechno šlo dobře s vámi.

Změňte lékaře! Váš přímý řezník je to, co.....

Myslím, že to nestojí za to
přerušit těhotenství a radit vám, abyste četli modlitby, které Bůh zachrání.
tolik žen porodí nejen ledvinové kameny)
všechno bude v pořádku, nebojte se, ať se stane cokoliv, vše je nejlepší

CO JE PŘERUŠENÍ? KDE JSOU TYTO DOKUMENTY VEŘEJNĚ? DĚTI JSOU 7 MĚSÍCE. VIABLE!

Pravděpodobně ne přerušení a Cesarean. ve 35 týdnech je dítě plně utvořeno, všechno s ním bude v pořádku. O ledvinách nemůžu nic říct, Bůh to vzal. Zdraví pro vás a vaše dítě

horor ((porodila jsem 29. týden dvojčat a pak 35 a přerušila (((((((((((((((

RISE ALL DOCTORS TO EARS!

Irina, jo, podíval se na fotografie autora, bříško je tak velké, pěkné... dokonce i husí kůže, když jsem představil toto přerušení (

Moje přítelkyně nedávno porodila dívku, má také ledvinové kameny, ale s ní trpěla celým těhotenstvím, ale Rhodio měla včas zdravou dívku, ale císařský řez dělal, ale ne kvůli ledvinovým kamenům. Obraťte se na několik dalších odborníků. Zdraví pro vás a vaše dítě

No, monstra noční můra ((samozřejmě je lepší jít přes několik lékařů

Přerušení v 35. týdnu. Jsem v šoku! Ležela na podlaze s dívkou, která po otěhotnění zjistila, že má od narození jen jednu ledvinu. Ona porodila sebe, všechno je v pořádku. Při přípravě na císařský řez.

Ano, to znamená! Dívka, kterou mám, je jediná ledvina, chodila jsem do porodnice pro plánovaný císařský řez, ale tam se lékaři rozhodli, že to porodím sama! Narodil jsem tým resuscitačního týmu a druhý tým pro mě všechno dopadlo dobře! Lékaři tohoto druhu mi předpovídali celé těhotenství, že ženy bez lékařského vzdělání by s největší pravděpodobností nerozhodly porodit! Další otázka pro vás, proč nenabídli k odstranění kamene nebo neprovozovatelnosti? Pokud jste z MSC, je v nemocnici GKB 20 nemocnice, která se specializuje na onemocnění ledvin. A co napsala velkou nemocnici!

7. měsíc dítě bude žít jistě, už jste opustil téměř celé těhotenství! Pokud se cítíte dobře a dítě taky, pak si myslím, že byste neměli panikařit. Jděte k jinému lékaři a lépe za poplatek budou vypadat lépe a jasněji vysvětlovat vše. Hodně štěstí a zdraví pro vás a vaše dítě!

Ahoj, já mám hydronefrózu levé ledviny a nefunguje to, ale není to v akutní fázi a pilotnefritida má pravdu a já to mám kvůli svatosti lékařů po cess. 1 ber, ale to není o tom kratší, nedávno jsem porodila druhou v 38 týdnech. s.planovoe.zdorovogo dítě na 3650. a byl jsem zraněn, aby porodila nejvíce.

Mám přítelkyni s jednou ledvinou dvou porodila. Jaký nesmysl. Jděte k jinému lékaři, najděte si profesionální nemocnici, ne-li ve vašem městě, jděte do Moskvy.

Fatimah, souhlasím s tebou. Pokud vám Bůh dal dítě, znamená to sílu a zdraví, abyste mohli rodit a vychovávat. Udělejte císařský řez.

Nemyslím si, že jde o potrat, to znamená o „zabíjení“ dítěte, s největší pravděpodobností jim byl nabídnut plánovaný císařský řez a nefrektomie levé ledviny. Dítě je už velké! A životaschopný! Odkažte se na zkušenější odborníky, můžete ušetřit ledviny, to znamená, že je možné odstranit pouze kameny (velikost kamenů v levé ledvině je velmi velká, navíc máte stupeň 2 hydronafrózy, z tohoto důvodu vám byla nabídnuta nefrektomie). A ještě lépe, když porodíte v multidisciplinární nemocnici. Hodně štěstí.

Můj známý zrodil velkou dívku s kameny v ledvinách včas. Tvořil se během těhotenství. Pak kameny šly za měsíc, musel jsem odmítnout ze střev. Lékaři se bojí, že pokud se to pokusí, kameny půjdou, nechají je podle plánu naplánovat, ale aby mohly být pod dohledem, mohou být dány na ochranu, aby neběží s těžkým bříškem, lžou. Pokud si myslí, že z gravitace dětských kamenů může jít. Nechte nemocnici v nemocnici, kde je urologie umístěna.. Neprerušujte těhotenství kvůli tomu! A v tuto chvíli! O měsíc později, dítě je již, zvážit, na plný úvazek. Navíc vám nic nevadí. A odstranit ledviny.. Co, není to jinak nemožné, rozbít, takže kámen vyjde Po narození samozřejmě.Odebrání ledviny je poslední možností. Podívejte se na více lékařů. O takových vážných věcech je lepší, když několik odborníků uzavře! A UCHOVÁVEJTE. ZDRAVÍ VÁS A MALÉ !!

Mám také kameny, i když všechno je až 0,7 cm, ale stále... někdy mi ledviny ublížily, 28. týden... Neustále piju Canephron, je to super. Neposlouchejte nikoho! Pokud vás to neobtěžuje, stačí změnit lékaře... jen ten idiot v 35. týdnu vám to nabídne!

Mám ledvinové kameny (rozdrcené po porodu druhé), ne úplné zdvojení pravé ledviny a pyelonefritidy. S touto diagnózou jsem porodila 3 děti. Měl jsem více dětí a tým pro nouzový císařský řez při porodu. Nalaďte se na dobro, pokud věříte, přečtěte si akatistu "Matka Boží je pomocníkem při porodu" a přijímejte přijímání před narozením.

popsat svou situaci u mnoha těhotných žen, které mají hydronefrózu, cannephron viděl během těhotenství, umístil katétr do ledvin, ale nepřerušil těhotenství, pak porodil v čase, pil hodně diuretik (mors bříza šťáva) tak, aby neměla stagnaci moči, obrátit se na normální urolog, nejsou oprávněni přerušení musí udržet maximum, aby vám předčasně porodili, poslat

Měl jsem pyelonefritidu a hydronefrózu 2. stupně

porodila sama pod kontrolou lékařů v obrovském počtu

Ve 35 týdnech je to plnohodnotný plod, jaký druh přerušení může být? Dostal jsem kámen za 24 týdnů. Všechno to začalo zvracením a pak lehkou bolestí, v moči čistá krev jednoduše psala jednou krví, po asi 2 hodinách byla bolest nesnesitelná a kámen vyšel. Všechno dalších 10 dní léčby, ne ve skutečnosti žádné bagely, ale až do konce leptaných nábojů dosáhlo 38 týdnů, moje dcera je už 17 let a je krásná. Hodně štěstí

Tři roky před porodem jsem odstranil ledvinu. No a já se cítím skvěle. Ale měl jsem nekrózu ledvin! Přečtěte si na internetu, máte měsíc před dodáním! Jste na to připraveni? Kameny jsou ošetřeny, hydronefróza fáze 2, také dát shunt pro tok moči, ale pravděpodobně po porodu. Pokud je to možné během těhotenství, pak dát. Musíte často vstávat na všech čtyřech, abyste zlepšili odtok z ledvin a vyložili. Jděte na dietu - nic nesolte, nakládané a kořeněné, také není možné. Týdenní testy krve a moči. Věřím, že můžete zachránit nejvzácnější dítě a ledviny! Poraďte se s 5 lékaři, to není vtip. Mnozí z našich lékařů se nestarají o to, aby se zkrátili! Víte, v nouzi, zeptejte se lékaře, jak dlouho můžete počkat a může stimulovat porod, děti v 8 měsících se již narodily a přežily v 90% případů! Vydrž!

Ukončení těhotenství je narození dítěte))) řekněte mi, že jste se setkali s někým navždy těhotným. Právě jsem napsal dívku s podobnou otázkou. Rovněž jsem porodila tři děti, kameny, pyelonefritidu, nefroktázu, ihned po operaci ledvin. Data 38, 40.39 týdnů. 1,2,3 reb je. Pod dohledem se vším od 7 týdnů. a před narozením, zejména s 32 týdny. ruku na puls))) hlavní věc je dobrý gynekolog a úžasný urolog. A přerušení od 32 týdnů. tj. připravit plíce dítěte na porod tak, aby mohl dýchat sám A samozřejmě to není potrat a nikoho neposlouchat. Lékaři berou takové riziko pro svůj život a život Vašeho dítěte. Hodně štěstí. Všechno bude v pořádku

Ach ano! Postarejte se o sebe, přestaňte pracovat, vyčistěte podlahy. Vaše tělo potřebuje odpočinek. Procházka na čerstvém vzduchu, pupeny milují pohyb!

Mám ledvinové kameny, hr. pyelonefritida. COP nebylo plánováno, lékař řekl, že stávající zdravotní problémy nejsou indikací COP. Výsledkem bylo, že došlo k nouzovému COP. Důvod - slabá pracovní aktivita. Zda existuje souvislost mezi onemocněním ledvin a SRD, nevím. Doktor nemohl nic vysvětlit.

Kamarádka porodila sama, 2 dny po porodu (přímo v porodnici), kameny se začaly pohybovat a vlevo, jedna se SIM kartou, druhá polovina méně, řekla, že je snazší porodit dítě než kameny....

průlonefritida, písková obměna na kameny - dvě děti, přirozený porod. Během druhého těhotenství si ledviny trochu připomínaly - hodně ležely a trochu chodily, jinak je vše v pořádku obvyklým způsobem. Podívejte se na lékaře, pokud je to nutné, jděte do jiného města, kde budete mít více vzdělání.
Hodně štěstí a zdraví pro vás a dítě.

Jsem postižena ledvinami, mám to jednou, 2 krát leží s pyelonefritidou během těhotenství v patologii, písek v ledvinách. Před narozením ležel 3 týdny v patologii... byli vyděšeni císařským řezem, porodili tvrdě, ale porodili sebe... bez komplikací... Celé těhotenství bylo pozorováno nefrologem, Kanefron pil měsíc za měsíc. Následoval dietu.... Před těhotenstvím říkali, že to nemůžu nést, vyděsili mého manžela, že jsem nemohl porodit.... všechno bylo dobré. dcera 3 roky. Podívejte se na dobrého nefrologa.